Etiikka

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Yrittäjän etiikalla tarkoitetaan tässä yhteydessä yrittäjän kokonaisvaltaista ajattelutapaa, ajatuksia oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta, minkä periaatteiden ja arvojen pohjalta yrittäjä toimii.

Etiikka ja moraali ovat hyvin paljon toisiaan muistuttavia käsitteitä. Etiikka tulee kreikan kielen sanasta ethos, joka viittaa henkiseen pyrkimykseen, ja moraali latinan kielen sanasta mores, joka viittaa käytännölliseen elämäntapaan. Moraali tarkoittaa sitä tapaa, miten tavallisesti toimimme. Moraali on siis eettisen teorian soveltamista käytäntöön.

Arvot ovat  koko organisaation tärkeinä pitämät periaatteet, joille toiminta rakentuu, ja jotka ohjaavat toimintaa ja käyttäytymistä.

One comment on “Etiikka
  1. Maija-Liisa Halonen sanoo:

    Arvopohja, mikä ohjaa minua yrittäjänä, etiikka ja myötäelämisen taito muovaavat luottamusta asiakkaisiin. Omien arvojen kartoittaminen on hyvä tapa lähteä eettiselle tielle tutkimaan, miten teen yrittäjänä töitä, niin asiakkaiden, yhteistyötahojen kuin henkilökunnan kanssa. Tein lopputyöni arvomaailmasta otsakkeella: Mikä ohjaa minua? Helsingin Yliopisto, työelämän kehittäminen. Yrittäjän arvopohja ohjaa toimintaa koko elämässä. Mistä tulee tapa toimia, johtaa, vuorovaikutustaidot, luottamus ja se kaikki mikä viestii minusta ihmisenä toisille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*