Perheyrityksen jatkuvuus

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Olen toisen sukupolven yrittäjä, vanhemmat perustivat yrityksen lähes 50 vuotta sitten. Minulla on jo kansakoulutytöstä saakka ollut halu jatkaa perheen yritystoimintaa. Valmistauduin johtamiseen sekä kouluttautumalla, että työurallani yrityksen ulkopuolella. Muutama vuosi sitten jouduimme perheyrityksessä haastavaan tilanteeseen kun yksi omistajista kuoli. Tässä yhteydessä toimita oli organisoitava uudelleen ja johtoon tuli minun lisäkseni toinen omistaja-perheenjäsen. Aika pian tuli meidän johdossa olevien perheenjäsenten toimintatavoissa esiin suuria eroja. Elämänarvoissa olevat suuret erot näkyivät mm. henkilöstön kohtelussa ja työmoraalissa.

”tilanne ei ollut eduksi tälle yritykselle, ei sen liiketoiminnalle eikä myöskään meidän henkilökunnalle. Täällä kyllä ihmiset voi aika pahoin. Oltiin niin kun eksyksissä ja pallo oli kyllä pahasti hukassa.”

Tilanne sai pohtimaan asiaa sekä yrityksen liiketoiminnan, perheyrityksen jatkuvuuden että omalta kannaltani. Perheenjäsenten keskinäiset ristiriidat kuluttivat valtavasti energiaa, joka pitäisi haasteellisina aikoina käyttää yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Pohdinnan jälkeen päädyimme puolisoni kanssa ostamaan yhtiön osake-enemmistön ja sen jälkeen järjestelemään johtajuutta uudestaan. Perheenjäsenten kesken tämä tietysti aiheutti ristiriitaa, mutta katsoin, että se oli liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta välttämätöntä.

jos olisin itse halunnut päästä helpolla, niin ollut ehkä helppo antaa periksi ja vaikka etsiä töitä perheyrityksen ulkopuolelta.”

Asetin perheyrityksen jatkuvuuden ja koko työyhteisön hyvinvoinnin edelle ratkaisuissani. Vanhimpana lapsena koin suorastaan velvollisuudeksi varmistaa yrityksen tulevaisuus. Päätös osoittautui kipeydestään huolimatta onnistuneeksi.

2 comments on “Perheyrityksen jatkuvuus
  1. admin sanoo:

    Mitä ajatuksia tämä tuo mieleesi?

  2. Iina Åman sanoo:

    On tosiaan hyvä nähdä, missä kukin on hyvä, ja viisautta jakaa vastuita tällä perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*